Snöslunga

Eldriven snöslunga

Handla Eldriven snöslunga på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Eldriven snöslunga billigt online.

 
Inga förslag för tillfället.
 

Eldriven snöslunga

Visst är det mysigt med snö, men det är lätt att tröttna när man måste plocka fram den gamla snöskyffeln och slita i sitt anletes svett efter varje litet snöfall. För om du äger ett hus, eller bor i markplan med egen ingång, måste du ju se till att det går att ta sig fram till ytterdörren och att man kan köra fram bilen utan att riskera att fastna i snön. Alla vintrar ser ju inte likadana ut, och alla gillar inte heller samma vinterväder. Det finns ju vintrar och så finns det vintrar. Om man tycker bäst om den snörika vintern eller föredrar en vinter med barmark, är förstås en personlig fråga. Det finns de som vill ha snö för att det blir ljusare ute, för att man vill åka skidor eller andra aktiviteter som kräver riktigt vinterväder. Men, det finns också många som hellre är utan det där snötäcket, av olika anledningar. Den som har en lång infart att hålla ren från snö hör kanske inte till den skara som jublar när snöflingorna börjar falla. Och oavsett vad man tycker om snön så är manuell snöskottning ett både tungt och tidsödande jobb. Och när det fyller på uppifrån i samma takt som man skottar kan det kännas riktigt meningslöst. Om man ska skotta för hand gäller det att vara frisk och ha en relativt bra kondition. Visserligen kan man se själva snöröjningsjobbet som motion, men då är det bra att känna till att snöskottning också orsakar många fall av ryggskott och andra skador varje år. Och man kan ju faktiskt slippa det där tunga och trista jobbet, och ändå hålla infarten ren från snö. Om du skaffar en snöslunga får du enkelt bort snön och det tar inte mer än en bråkdel av tiden du brukar lägga på skottning. Det tunga jobbet, tidsbrist och risken för skador är de största anledningarna till att fler och fler privatpersoner skaffar en snöslunga. Men att slungorna blir vanligare i privata hem beror också på att fler och fler verkligen har råd att ha en snöslunga istället för att gå omkring med en snöskyffel. Att man kan köpa snöslungor till rimliga priser kommer säkert att medföra att det snart är lika självklart att ha en snöslunga på vintern, som att ha en motordriven gräsklippare på sommaren. Varför ska man slita med tungt arbete i onödan under den kalla vintern, när man inte gör det under varma, sköna sommardagar?

När du ska köpa gräsklippare finns det flera olika typer att välja mellan och precis så ser det också ut när du ska köpa snöslunga. Det finns många olika modeller att välja mellan, olika effekter och funktioner och olika sätt att driva dem. En eldriven snöslunga, eller en som går på bensin är frågan. Ja, det beror egentligen på vad du vill ha ut av din snöslunga, och hur området som ska röjas från snö ser ut. Har du en stor yta som ska hållas snöfri, en lång och bred infart med svåra förhållanden, kan det förmodligen vara bättre att satsa på en bensindriven snöslunga. Det är bland de bensindrivna maskinerna du hittar de allra kraftfullaste, och om du ska röja en stor yta, kanske med kraftig lutning eller besvärligt underlag, kan det kanske behövas en riktigt stark slunga med stor räckvidd. Och då är det en bensindriven variant som är det bästa valet.

Men, för vanliga villaförhållanden är en eldriven snöslunga oftast fullt tillräcklig. En eldriven snöslunga är betydligt billigare i inköp och drift. För många är den kanske det enda alternativet av just den anledningen. En eldriven enstegsslunga behöver inte kosta mer än runt 1500 kr och driftskostnaden för en eldriven snöslunga är bara en bråkdel av vad det kostar att köra en bensindriven snöslunga. Den eldrivna slungan har en behändigare maskinstorlek och är betydligt lättare än sin bensindrivna släkting. Därför är den lättare både att flytta och att manövrera. Det är också lättare att ställa undan den när den inte används eftersom den har en låg vikt och en kompakt design. Har du en eldriven enstegsslunga kan du hänga upp den på väggen i garaget eller bära upp den på vinden för sommarförvaring.

Om du kör en eldriven snöslunga är slipper du att andas in illaluktande och ohälsosamma bensinångor när du går bakom maskinen och slungar undan snö. Bullernivån är också lägre på de eldrivna slungorna. Det betyder visserligen inte att den går särskilt tyst. Alla snöslungor låter när de är i drift, och det kan därför vara klokt att använda hörselskydd när du kör din slunga. Men, lägre bullernivå och renare luft kan vara skäl nog att välja en eldriven snöslunga framför en bensindriven. Det finns alltså ganska många fördelar med eldrivna snöslungor. Men, eftersom det inte är lika kraftfulla maskiner som de bensindrivna, och eftersom räckvidden inte är lika stor, är de eldrivna snöslungorna mest lämpade för vanliga villaträdgårdar och andra platser där det inte är så stora ytor som ska röjas från snö.

Om du vill kunna välja ur ett riktigt brett utbud av eldrivna snöslungor rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här kan du hitta i stort sett alla modeller som förekommer på marknaden, och här presenteras också utförlig information om var och en av snöslungorna. På så sätt blir det enklare för dig att jämföra olika slungor och att hitta rätt i sökandet efter vilken snöslunga som är lämpligast för just din gård. Tänk efter hur stora ytor som ska snöröjas, och hur kraftfull snöslunga du behöver för att snöröjningen ska bli effektiv och bra. Men, hur mycket pengar du är beredd att lägga på en snöslunga är förstås också en avgörande faktor för vilken maskin du i slutändan väljer. Många snöslungor i de billigare kategorierna kan ge ett bra värde för pengarna. En billigare snöslunga kan vara fullt tillräcklig, särskilt om det inte är alldeles för besvärliga snöförhållanden. Det är ju onödigt att betala dyrt för effekt som du inte behöver, så utgå från dina behov när du väljer din snöslunga.